Advertisement

Turistično društvo Trebnje

Turistično društvo Trebnje

Domov - zgodilo se je
TURISTI V LETU 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Milka Poljanc   
četrtek, 24. marec 2016

 

Na 37. občnem zboru Turističnega društva Trebnje, 18. 3. 2016, smo člani pregledali delovanje v preteklem letu.

V januarju smo predstavljali turistično ponudbo občine Trebnje na sejmu Turizem in prosti čas - Alpe Adria v Ljubljani. Na tadebeli četrtek smo v Trebnje ponovno pripeljali ptujske kurente. Ob dnevu mučenikov smo presenetili in obdarovali občane. Sodelovali smo v projektu »Radi delamo dobro« in aprila predstavljali turistično ponudbo Trebnjega v Mercator centru v Trebnjem. Ob dnevu zemlje smo v aprilu organizirali že tradicionalno čistilno akcijo mesta Trebnje. Prvomajsko kresovanje na Vrhtrebnjem in pohod na Vrhtrebnje sta se med domačini že prijela. K sodelovanju smo poleg KŠOT-a povabili tudi TREMS in DŠKT Partizan Mirna in imeli medobčinsko kresovanje. Za udeležence smo tudi lani priskrbeli brezplačni golaž, zavrteli pa so se lahko ob igranju ansambla Azalea. V maju smo pripravili delavnico v naravi z g. Jožetom Kukmanom, ki je bila zelo dobro obiskana. Za priprave na že 27. prireditev »Iz trebanjskega koša« smo imeli natanko 3 tedne časa in ponovno zmanjšana sredstva. Ob prazniku KS Trebnje je naša članica Irena Blaznik prejela priznanje za svojo unikatno keramiko, s katero je pripomogla k prepoznavnosti in promociji Trebnjega. V septembru smo se ob dnevu turizma in evropskem tednu mobilnosti odzvali na poziv Občine Trebnje in za najmlajše tako pripravili sprehod z levčkom po Trebnjem. Tudi sami smo bili zelo presenečeni nad zelo številčnim odzivom vrtčevskih otrok. V decembru pa smo ponovili delavnico o zdravilnih zeliščih z g. Jožetom Kukmanom.

V letu 2015 smo tako bili zelo aktivni, lotili smo se tudi novih projektov, ki jih želimo v prihodnje še nadgrajevati. Predvsem želimo ohranjati stare običaje, ki bi lahko bili potencial tudi za večje turistične prireditve.

Da pa smo bili lahko tako pridni, gre zahvala našim prostovoljcem-članom ter vsem društvom, organizacijam in posameznikom, ki nam priskočijo na pomoč in tako podprejo naše delo.

Turisti se bomo tudi v prihodnje trudili in vam poskušali polepšati dneve v Trebnjem.

TD Trebnje se je v letu 2015 financiralo s strani Občine Trebnje na naslednjih razpisih: sofinanciranje programov turističnih društev v višini 2.064,10 EUR in sofinanciranje izvedbe prireditve »Iz trebanjskega koša« v višini 8.000 EUR.

Naše predstavitve, dejavnosti in projekti društva so ažurno objavljeni na spletni strani www-td-trebnje.si in facebook profilu Turistično društvo Trebnje. Spremljajte nas.

Galerija fotografij (kliknite)

 

2015_td_v_letu_2015.jpg

 

 

 
VABILO Predstavitev na sejmu turizma v NM PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Milka Poljanc   
sreda, 23. marec 2016

 

V Qlandii Novo mesto se bo v petek in soboto, 25. in 26. marca 2016 odvijal sejem turizma, prostega časa in kulinarike.
Turistično društvo Trebnje bo predstavljalo ponudbo občine Trebnje v SOBOTO, 26. 3., od 9. do 18. ure.
Prav lepo povabljeni, da se oglasite na naši stojnici!

Objava dogodka (kliknite)

2016_sejem_qlandija_td.jpg

 
Pozdrav pomladi - gregorčki na Temenici PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Milka Poljanc   
petek, 11. marec 2016


Člani turističnega društva Trebnje se trudimo, da bi oživili Trebnje in povezali krajane. Lani smo pričeli z obdarovanjem Trebanjcev ob dnevu mučenikov, kar je bilo zelo lepo sprejeto. Letos pa smo se odločili, da bi obudili še en star slovenski običaj, gregorjevo. Saj se po gregorijanskem koledarju  na sv. Gregorja prične pomlad, dnevi se pričnejo daljšati, pa tudi ptički se ženijo in zaljubljenci praznujejo.

Na predvečer sv. Gregorja smo tako pripravili »pozdrav pomladi – gregorčki na Temenici«. Sicer nismo prepričani ali je to prav lokalni običaj. Ker pa imamo reko Temenico, nadebudne člane in pa otroke, ki so vedno navdušeni nad našimi projekti, smo sklenili, da to letos v Trebnjem tudi prvič izpeljemo. Povabili smo otroke, njihove starše ter pozvali vrtec in osnovno šolo, da se odzovejo povabilu, naredijo ladjice iz ekoloških in biološko razgradljivih materialov, ki jih bodo spustili v Temenico. Našli smo tudi idelano lokacijo v Starem trgu, za Spar centrom, kjer smo se 11. 3. ob 17:30 dobili na bregu ob Kukenberškem mostu. Vreme čez dan nam ni bilo zelo naklonjeno, vendar smo kljub nekaj kapljicam prireditev izpeljali. Zelo veseli smo bili odziva obiskovalcev, saj nismo vedeli, kaj sploh pričakovati. Otroci in odrasli so z veseljem spustili po Temenici doma nareje gregorčke in opazovali kako plujejo. Nismo pa jim povedali, da smo te gregorčke malce naprej ujeli in tako poskrbeli, da nismo onesnažili okolja. Za udeležence smo tudi pripravili posebne spominke, glinene ptičke, da jih bodo spominjali na prve gregorčke na Temenici.

Ob tokratnem projektu bi se želeli zahvaliti lastniku zemljišča g. Antonu Goletu, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Trebnje, Komunali Trebnje, Spar centru Trebnje ter Borisu Puglju. Svečke smo prižgali, gregorčke spustili v Temenico, sedaj pa samo še čakamo na pomlad. In seveda, drugo leto druženje ponovimo!

Galerija fotografij (kliknite)

V Dolenjskem listu o prireditvi (kliknite)

2016_gregorjevo_kolaz.jpg

 
Turisti presenetili dame in mučenike PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Milka Poljanc   
četrtek, 10. marec 2016

 

Člani turističnega društva Trebnje smo bili v drugem tednu marca še posebno aktivni. Ker se trudimo, da bi oživili Trebnje in povezali krajane, smo ob 8. marcu, dnevu žena, pripravili prav posebno akcijo. Ker v našem društvu prevladujejo ženske in ker ženske tradicionalno podpirajo 3 vogale v hiši, kar se izkazuje tudi v krajevnih organizacijah, smo želeli obeležiti ta poseben dan. Dame po Trebnjem smo tako presenetili s šopkom iz pomladanskega divjega cvetja in glinenim spominčkom. Nepričakovana pozornost je presenetila marsikatero, njihov odziv pa je bil najlepša zahvala, kar smo jo lahko prejeli.

Že lansko leto smo se ob 10. marcu, dnevu mučenikov, spomnili trebanjskih gospodov, kar pa je z letošnjim letom postalo že tradicija. Spominek iz trnovih vej in suhih sliv je v dobro voljo spravil marsikaterega Trebanjca.

Tako dame kot gospodje, ki smo se jih spomnili s to malo pozornostjo, se strinjajo, da je obujanje starih običajev prav prijetno, kajti v zadnjem času se je kar nekaj le-teh opustilo oz. pozabilo. Tako se bomo v Turističnem društvu Trebnje trudili tudi v nadaljnje ohranjati in obujati stare običaje ter povezovati in spodbujati krajane k večjemo udejstvovanju v domačem kraju.

Konec koncev, »turisti« želimo vsem občankam in občanom čim več enakopravnosti in prijetnih, lahkih dni, ne le ob 8. oz. 10.marcu.

2016_zvonki_8._marec.jpg
  2016_mueniki_kola.jpg
 
Vabilo 37. občni zbor PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Milka Poljanc   
sreda, 09. marec 2016
2016_vabilo_obni_zbor.jpg
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 28 - 36 od 203
Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Joomla Templates by Joomlashack