Advertisement

Turistično društvo Trebnje

Turistično društvo Trebnje

Domov - zgodilo se je
Koledar prireditev TZDBK 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD Trebnje   
ponedeljek, 02. februar 2015

 

Koledar prireditev na področju Dolenjske in Bele krajine v letu 2015.

Priloga koledar (klik)

 
Svetovni dan turizma PDF Natisni E-pošta
Prispeval: MP   
petek, 26. september 2014

 

Spoštovani,

V soboto,  27. septembra obeležujemo SVETOVNI DAN TURIZMA. Letošnja tema  "Turizem in razvoj skupnosti", izpostavlja turizem kot vezni člen med različnimi skupnostmi oziroma poudarja vlogo različnih skupnosti pri udejanjanju trajnostnega razvoja turizma.

TZS bo obeležila ta dan na prav poseben način. V Ljubljani organiziramo prvo državno tekmovanje v turističnem vodenju za mlade. Pridružite se nam  v soboto, 27.9. ob 10 uri v prostorih Turizem Ljubljana  (Krekov trg 10)  in se prepustite vodenemu ogledu Ljubljane  na temo  »LJUBLJANA ZA MLADE«.

Ob Svetovnem dnevu turizma vam iskreno čestitamo, zavedajoč se, kako pomemben delež prispevate k trajnostnem razvoju turizma.

Turistična zveza Slovenije

 
Svetovni dan turizma 27.9.2014 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: MP   
četrtek, 25. september 2014
 
Sporočilo generalnega sekretarja Svetovne turistične organizacije Združenih narodov (UNWTO) Taleba Rifaja

Z vsakim potovanjem, uporabo javnega prevoza ali nakupom izdelkov na lokalnem trgu prispevamo k dolgi vrednostni verigi, ki ustvarja delovna mesta, zagotavlja preživljanje, krepi moč lokalnih skupnosti in prinaša nove priložnosti za boljšo prihodnost.

Tema svetovnega dneva turizma 2014 – turizem in razvoj skupnosti poudarja zmožnost turizma, da spodbuja ustvarjanje novih družbenih in gospodarskih priložnosti in boljše preživljanje za skupnosti po svetu, ter opozarja na ključno vlogo, ki jo ima sodelovanje skupnosti pri napredovanju trajnostnega razvoja.

Turizem je gospodarska dejavnost, ki temelji na ljudeh in socialni interakciji in je zato lahko uspešna le, če pritegne lokalno prebivalstvo s prispevanjem k družbenim vrednotam, kot so sodelovanje, izobraževanje in okrepljena lokalna uprava. Pravega razvoja turizma pa ne more biti, če tak razvoj kakor koli škoduje vrednotam in kulturi gostiteljske skupnosti ali če družbenih in gospodarskih koristi, ki jih prinaša turizem, ne uživa tudi lokalna skupnost. Kakor je navedeno v Svetovnem etičnem kodeksu Svetovne turistične organizacije, "mora biti lokalno prebivalstvo povezano s turističnimi dejavnostmi in si pravično deliti gospodarske, družbene in kulturne koristi, ki jih ustvari".

Ob približevanju leta 2015, ki je določeno kot rok za razvojne cilje tisočletja Združenih narodov, in pripravi na prevzem novih ciljev trajnostnega razvoja je letošnji svetovni dan turizma priložnost za okrepitev prispevka turizma h gospodarski, družbeni in okoljski trajnosti. Krepitev moči posameznikov in skupnosti po vsem svetu in na vseh ravneh s pomočjo turizma je lahko temeljni korak na poti k tem ciljem.

Ob svetovnem dnevu turizma 2014 bi rad povabil vse deležnike v turizmu in gostiteljske skupnosti, da se združijo in praznujejo ta dan kot simbol naših skupnih prizadevanj, da turizem postane resnični steber razvoja skupnosti in da razvoj skupnosti postane temelj trajnostnejšega turizma.

Taleb Rifaj
generalni sekretar
Svetovna turistična organizacija (UNWTO)
 
Vabilo: 12. srečanje na FRATI PDF Natisni E-pošta
Prispeval: MP   
torek, 23. september 2014
frata_2014_vabilo.jpg
 
Trški dnevi 2014 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Milka Poljanc   
torek, 08. julij 2014
trski_dnevi_2014.jpg
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 64 - 72 od 203
Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Joomla Templates by Joomlashack