Advertisement

Turistično društvo Trebnje

Turistično društvo Trebnje

Domov - zgodilo se je arrow PUBLIKACIJA Dobrodošli
PUBLIKACIJA Dobrodošli PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Milka Poljanc   
torek, 23. september 2014

 

Ujeta v objemu Temenice, v razgibanem prostoru na stičišču alpskega, dinarskega in panonskega sveta, leži občina Trebnje s 163,3 kvadratnimi kilometri površine, okoli 12.000 prebivalci in mnogimi znamenitostmi. Skozi območje si vztrajno vtira pot najbolj znana dolenjska ponikalnica, Temenica, ki s svojim delovanjem ustvarja čudovito slepo dolino s številnimi ponori in poplavnimi ravnicami, ki jih bogatijo mnoge rastlinske in živalske vrste ter dobrosrčni ljudje. Občina Trebnje je pisan mozaik njiv, travnikov, sadovnjakov, vinogradov in gozda, naselja pa so umaknjena na terase in številne gorice, dvignjene nad poplavno dno.

V središču občine se nahaja mesto Trebnje, razpotegnjeno urbanizirano naselje, ki se vzpenja po terasah in gričkih na levem bregu Temenice. Na južni strani, nad trebanjskim gradom, se razteza gozdnato Bukovje z najvišjim vrhom, Trebnim vrhom (581 m), ki je priljubljena sprehajalna in izletniška točka mnogih Trebanjcev. Z vrha se odstirajo lepi razgledi po dolenjski valoviti pokrajini, ob lepem vremenu vse do Triglava.

V tej pokrajini se boste zagotovo naužili naravnih lepot, lepih razgledov in vonja gozdov, ter občutili mehkobo okoliških zaobljenih gričkov. V svoje zavetje vas bodo povabili sončni vinogradi s široko odprtimi vrati zidanic, prijazni ljudje, prostrani travniki ter številne druge znamenitosti, ki kot biseri čakajo, da jih odkrijete!

...

 

Več o Trebnjem si poglejte v zloženki, ki jo je izdala Občina Trebnje.

PUBLIKACIJA Dobrodošli v zeleno-modri pokrajini (kliknite)

 

 
Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Joomla Templates by Joomlashack