Advertisement

Turistično društvo Trebnje

Turistično društvo Trebnje

Domov - zgodilo se je arrow Domov - zgodilo se je arrow Vabilo: čistilna akcija Trebnje
Vabilo: čistilna akcija Trebnje PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
torek, 24. februar 2015

Leto je naokoli in pomlad je pred vrati. Z njo pa tudi vseslovenska akcija Spomladansko urejanje okolja, ki jo Turistična zveza Slovenije (TZS) že tradicionalno pripravlja med svetovnim dnevom voda, 22. marca, in svetovnim dnevom Zemlje, 22. aprila.

»Številne države, med njimi tudi članice Evropske unije, že več let pozivajo prebivalstvo k odgovornemu odnosu do narave in njenega bogastva. Vsak, še tako majhen prispevek, tudi posameznikov, lahko pripomore k ohranitvi naše neizmerne dobrine – čistega in zdravega okolja,« je pred časom zapisal predsednik TZS Peter Misja.

Zavihajmo torej rokave in poskrbimo, da bo okolje, v katerem živimo, čisto in urejeno ter zatorej lepše in prijetnejše za življenje. Kajpak bo takšno privlačnejše tudi za obiskovalce, čeravno je pri urejanju okolja vendarle ključnega pomena, da krepi kakovost življenja tistih, ki v njem bivajo.

Akcija, ki je obenem tudi uvod v osrednji projekt TZS Moja dežela – lepa in gostoljubna, bo spodbudila čiščenje in urejanje bivalnega okolja, podeželja, gozdov, nabrežij potokov, rek in jezer ter morske obale, okolico prometnic ...

Prav turistična društva pa so marsikje v Sloveniji tista, ki tudi med letom skrbijo, da so kraji urejeni in privlačni za obiskovalce. Da jih okolje pozdravi v lični obleki, brez madežev in raztrganin. Letos bodo društva v okviru spomladanske akcije zavihala rokave že na prvi spomladanski dan, 21. marca, in teden pozneje, 28. marca.

Vabljeni, da zavihamo rokave skupaj in olepšamo našo deželo!

TZS

2015_istilna_akcija.jpg

 
< Nazaj   Naprej >
Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Joomla Templates by Joomlashack